måndag 7 januari 2013

Twizzzel

På väg mot Lake Tepako passerade vi Geraldine där dessa damer köpte  sylt och marmelad


Eftersom Lake Tekapo är belägrad av turister, som är tvungna att ta den här vägen istället för motorvägen på västkusten som ju har spolats bort, så åker vi till Twizel istället, 5 mil längre bort. Ja, stan heter Twizel. 
Vi får hjälp i Tekapo av en Crocodile Dundee kopia uppe på ett berg - eller var det han? - med att hitta ett rum i Twizel. Själva attraktionen i trakten är sjön Lake Tekapo, men på vägen mot TWIZEL så passerar vi Lake Pukaki som visar sig vara ca 1 miljard gånger vackrare. Trots det är den knappt nämnd någonstans.

Det blir snudd på en trafikfara eftersom alla turister som överaskas av skönheten över sjön tvingas stanna vid sidan av motorvägen och springa över vägen för att fota.

Kuriosa om Twizel är att de har en allmän pool mitt i stan och Lord of the rings:arna bodde här i några veckor.

Innan vi åker vidare mot nya äventyr så tar vi Highway 80 som går längs bergssidan på Lake Pukaki - den där finaste sjön - mot bergsmassivet Mount Cook, Nya Zealands högsta berg. Det är en enorm upplevelse att se det turkosa iskalla alpinvattnet nedanför oss och samtidigt ha 20 grader varmt och gräsklädda kullar och berg runt om oss och samtidigt se den snöklädda glaciären framför oss.

Lake Pukaki lite akut
  
Lake Pukaki lite AKUT

Me & Joline

Mom & Joline
  
Det var lite kallt i vattnet!

Säljer de burgare & Fish & Chips här?

På väg mot Mt Cook
  
Rena sagolandet faktiskt


1 kommentar: