tisdag 15 januari 2013

Road trippinRadiokanalen Sounds program "10 to 10" har en -68 timme. Det första som händer är Voodoo Child. Jag skruvar upp volymen på bilstereon och försöker läsa av molnen var regnet ska komma, det skiftar mellan ljust grått, mellan grått och mörkt grått. Joline somnar. Ett gammalt tv meddelande från 1968 annonserar att Martin Luther King är skjuten, publiken skriker av sorg. 
Regnet kommer i byar och piskar mot bilen, vi möter långtradare i 100 blås som skjuter upp en mur av regnvatten som helt skymmer sikten i någon sekund, innan torkarna skyfflar bort vattnet. Amerikaner i Vietnam. Sitting on the dock of the bay följs av Rolling Stones. Mick Jagger fyller bilen. 
Det är tur att vägen norrut är välbehållen. det enda stället det är sämre är genom Christchurch där jordbävningen slitit sönder asfalten och det är första och förhoppningsvis sista gången vi ser skylten "Earthquake damage".
Joe Cocker skriker med raspig röst "find a little help from my friends!" tillsammans med kören.

Vi är på väg mot Kaikoura.


En öde strand på sydön
  


Inte Patong


1 kommentar:

  1. Hej!
    Tack för vykortet som kom idag. Här i Stockholm snöar det igen minsann,men det är bara att gilla läget och se till att man inte blir insnöad så att säga.
    Kram och puss från Ann

    SvaraRadera