torsdag 27 december 2012

Slutspelsskägg

Vi spände fast J i en kundvagn med en sån där halvkass barnstol och plöjde igenom 
"Pak 'N' Save" i Taupo i jakt på barnmatsburkar. "Pak 'N' Save" är typ som city gross fast allt därinne ser helt annorlunda ut, de har samma saker - förutom falukorv & köttbullar - men det ser helt skruvat ut så man hittar ingenting, förutom vinet och ölet som är exakt
likadant såklart - Förutom att det finns i mataffärn. 

Nåja vi hittar barnmaten men också en helt sjuk köttdisk. Det var bland det godaste köttet någonsin, det kanske beror på att korna vandrar fritt här eller att de har fuktigt väder eller att de går upp och ner eller nåt, helt underbart iaf. Hemlagad biff med fet kappa i motellets kök med en iskall Carlsberg. Biffen hade nästan bara nuddat pannan, herregud min skapare är allsmäktig.

Tidigare idag så går vi på Beach road i Auckland och letar efter bilfirman som påstås ha en bil till oss. Det är väl typiskt Svenskt att tro att man hela tiden blivit lurad, eller tänker alla så? 
Vi hittar till slut fram och en sekund efter att vi klivit in genom dörren så öppnar sig himlen och det börjar fullkomligt ösa ner.
Bilen visar sig vara vattentät och splitterny och gått fyra och en halv mil, barnstolen till Joline har fortfarande skyddsplasten kvar. Det är knappt att man vågar sätta sig i den. Det enda problemet är att ratten sitter på fel sida och blinkers och torkare har bytt plats. Det är åt helvete att köra åt fel håll hela tiden, det gäller nämligen att göra precis tvärtemot vad instikten säger. Den första rondellen var helt puckad!

Landskapet ner till Lake Taupo är helt sjukt, det växlar mellan dramatiska bergssluttningar till böljande gräsklädda kullar med massor av får och kor. Ibland ser det ut som att vi ska köra rakt in i en vägg av skog som reser sig mot himlen, men i sista stund svänger vägen av åt något håll och rundar bergen och kullarna. Det trycker i öronen när vi blåser förbi. 
Allt är grönt och stort, till och med regnbågen är större än hemma och ibland bombarderas vi av regnskurar så vi måste sakta ner.

Väl inne i Taupo snurrar vi några varv innan vi hittar ett motell som har ett bra rum. Motellet ser ut som något ur en amerikansk roadmovie alternativt zombierulle och ligger i en korsning bland småhus, det är nästan svårt att tro att det är nya zeeland vi är i.

Mellan grannens träning med fyrverkeripjäser är det så tyst att det nästan gör ont i öronen.

Gillar det här landet mer och mer för varje sekund som går.

Joline shoppar

Dags att sluta amma?

Pappa lagar maten

Vår zombiegata

Lake Taupo

Ps, det är visserligen inte slutspel än i NHL men det gör väl inte att man inte kan odla slutspelsskägg ändå. Det är också pga platsbrist i väskorna. För rakprylar alltså. 

7 kommentarer:

 1. Du får nog låta det växa till nästa år, nåt slutspel är inte i sikte. Vi ser fram emot en snygg fläta till midsommar.
  Kram Kicki & Z

  SvaraRadera
 2. Ja,nu är ni så långt från Sverige ni kan komma minsann. Tidsskillnaden är tolv timmar och det är sommar hos er. Hoppas ni inte ramlar av jordklotet Down Under! Vi är kvar här iaf. Kram Ann

  SvaraRadera
 3. Härligt o läsa hur ni har det! Garvar varje gång jag läser ett inlägg!! Njut i fulla muggar!! Öl verkade det ju finnas! ;) Kraam från oss på Lilla Essingen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att ni gillar bloggen :)
   Pussar och kramar från oss!

   Radera
 4. Såg inte dumma ut dom där köttbitarna!
  Här hemma tö på dan och kallt nu= halt värre.
  Sen ska det vara lite kallt ett tag och sen ska det bli tö igen.
  Ja ni hör, så passa på och njut och vi njuter å era vägnar.

  Kramar,
  Robert,Suda o David

  SvaraRadera
 5. Hej nu har vi sett en massa kul figurer på hal is, men vi var inne i det ruda klotet......
  Ha dé gott! KVOZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul! Ni får berätta mer på skype sen :)
   Kran!

   Radera