måndag 24 december 2012

Merry X-mas!


Vi vill önska er en fantastisk god jul och hoppas att ni haft en fin julafton Julaftonskväll hos er hemma i Sverige nu. Juldagsmorgon hos oss.
Det är så sjukt absurt att smörja in sig i solkräm, sätta på sig svalaste klänningen, solbrillor och gå ut bland palmer, julgranar och musik i butikerna som handlar om att det inte är någon jul utan snö. Men ni kanske kompenserar det hela med alla ton snö som föll innan vi åkte. Julafton var annorlunda i år. Och bra. 

Vi startade upp dagen som vanligt med en kaffe på buckan. Sedan gick vi på stan med alla aussier som letade julklappar 
i sista stund.
Tydligen firar man inte julafton speciellt mycket här, utan det är dagen efter som är viktigast. Butikerna håller öppet hela natten mot juldagen för att alla ska hinna köpa sina klappar. På teve sa de att folk förväntas handla för 6 miljoner dollar. Bara på julafton. 
Ibland känns världen lite fucked up.

Hur som helst, efter lite strosade tog vi den obligatoriska tuppluren på rummet. Herregud va skönt det är att sova på dagen!
Sedan var planen att picknicka i botantiska. Vi hade köpt delikatesser från varuhuset vid hotellet, filt var nedpackad och allt kändes sådär skönt avslappnat.
Vi hann med en surdegsbördbit med parmaskinka innan det började dugga. och dugga mera. Och regna massor.
Inte ens det gigantiska trädet vi satt under kunde skydda oss från det skyfall som nu var ett faktum. Så vi knallade hela vägen tillbaka igen. Och hade picknick på hotellrummet. 
Klockan sju däckade jag och Joline i sängen. Thomas gick tillbaka till buckan och skypade med den andra halvan av familjen som precis hade gått upp där hemma. Bland snö och förväntningar inför julafton. 
Vi saknar er Oliva och Victor! 

I dag åker vi vidare till Nya Zeeland, flygresan är bara tre timmar, vilket känns som en dans på rosor jämfört med de andra. Kommer att sakna Sydney, det är en stad som stannar kvar i hjärtat.

Vi hörs då! Tjaba. Tjena. Hej.

Thomas älskar att ta avenybilder. Så här är en.


Picknick, underbart är kort!

Fösta regndroppen har fallit, gott mod ändå

Däckade. Men frågan är varför jag valde den handpositionen?

2 kommentarer:

 1. God jul!

  Låter som em soft julafton tycker jag. Här har julafton firats i sedvanlig anda. Julmat, lite nubbe och långtgående diskussioner med mormor om skillnaden mellan manlig och kvinnlig sexualitet.

  Lycka till på vägen mot NZ!
  /Odd

  SvaraRadera
 2. Haha, mormor är bäst!
  Kram på dig!

  SvaraRadera