måndag 5 januari 2015

Goodbye Tao

Dagens Thailand chill (när en rysning går genom kroppen. Det sker minst en gång om dan här) kommer när jag sitter i baren och väntar på maten. Det är bara thailändare i restaurangen. En yngre man med vad som måste vara hans farmor eller mormor som äter middag tillsammans, bara de två. De thailändska småbarnsföräldrarna  som precis ätit klart. Thai musik. Inga falanger som skriker och sjunger högt på fyllan. Inga klubbar med dånande bas som granne.

Så skönt med lugnet.
Vi är i Chumpon.

Under sista lunchen på Tao innan vi åkte hit så börjar Joline titta nyfiket på Mr Jacks Buddha halsband. Hon tar på det och undrar vad det är för något. Jack går iväg och hämtar något och ger det till Joline och förklarar att amuletten han gett henne är gjord av hans farbror som är munk och att den är välsignad för "good luck".
Jag har svårt att hålla tårarna borta. Det är så fint, för de har varit lite ovänner nästan och inte förstått varann förrän nu i det här ögonblicket.
Vi går till en tatuerare som gör ett halsband av det, varken han eller Jack vill ha något för det. Jack bjöd till och med på lunchen den här dan. Det knyter sig i magen. 
Vilka fantastiska människor.

-"See you in another four years"

<3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar